2010-08-09 17:46:34• hírek • Szatmár.ro

Megalakult a Dél-Szatmári Községek Egyesülete

Tasnádon találkoztak hétfőn a Nagykároly és Tasnád környéki önkormányzatok, egyházak, mezőgazdasági vállalkozások, civil szervezetek képviselői.

Az összejövetel célja a Dél-Szatmári Községek Egyesületének, akciócsoportjának a megalakítása volt. Ez a szervezet fogja benyújtani október 30-áig az Országos Vidékfejlesztési Alap leader-programja keretében a fejlesztési pályázatot — amennyiben elnyeri a 2 700 000 eurós össztámogatást az egyesület, úgy ezt az összeget a térségben pályázó kisközösségeknek, cégeknek osztja ki, pályázati alapon.

Tóga István projektmenedzser, az egyesület megalakításának kezdeményezője elmondása szerint öt prioritást fogalmaztak meg. Az első a mezőgazdasági vállaltok megsegítése, a második a kis- és középvállalkozások fejlesztése, a harmadik a környezetvédelem, a negyedik az önkormányzatok fejlesztése és helyi kezdeményezések ösztönzése, az ötödik az alapszolgáltatások fejlesztése.

A megjelent 104 tag — polgármesterek, egyesületi- és cégvezetők, egyházak képviselői, magánszemélyek — megválasztották az egyesület vezetőtanácsát. Az elnök Löchli Mihály, a csomaközi Schamagosch Mezőgazdasági Társulás elnöke, az alelnök Véron András, Tasnád polgármestere, a titkár Nagy Mária megyei tanácsos.

A résztvevők a választás után kézjegyükkel, intézményük pecsétnyomatával látták el az alapító okiratot, amelyet közjegyző hitelesített. Szatmár megyében a Tasnád székhelyű községek egyesülete mellett Turcon, illetve Mikolában tevékenykedik még hasonló akciócsoport.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: